Annons
Att vara en bloggare | Publicerad 23 januari 2011 20.04

Samtal mellan generationer

Dialog med en äldre granne som hjälpt till med en grej:

Annons

– Vad grym du är Kenneth!

– Ja jag är väl lite elak ibland.

– Nej alltså grym är bra. Grymt bra, liksom.

– Jahaja.

Gilla Café på facebook

Annons
6 Kommentarer
 1. Yes!

  Jag kommer ihåg första gången jag hörde någon använda ordet grym som en positiv sak när 8-9. Det var en intervju på tv med två kids som varit på Michael Jackson-konserten i Sthlm när Kriss Kross var förband. Dom sa att Kriss Kross var grymma. Jag och min bästa kompis fattade inte alls vad dom menade. Två år senare hade uttrycket spridit sig ut till landet. Det var i början på 90-talet så runt 20 år skulle jag tippa att det använts för att beskriva något positivt.

  Tänkte på det för inte så länge sedan då jag såg en film som var från 70-talet men där textningen var nyare. Översättaren hade översatt något bra till just grymt och då tänkte jag för mig själv : Aha! Så sa man faktiskt inte på den tiden!

  frakafraka, 24 januari 2011 01.02
  • Bra kommentar Big L! Kriss Kross, mkt skön referens som jag tänker använda i en text snart. Du är grym!

   johanh, 26 januari 2011 22.30
 2. Kommer också ihåg den intervjun. Jag och min bror satt som frågetecken framför TV’n. Skulle va kul och se den igen.

  Linus, 27 november 2012 16.30
  • Kämpa youtube!

   Johan Hurtig, 27 november 2012 18.22

Kommentera inlägget

Annons