Annons
Inspiration | Publicerad 10 juli 2010 13.16

Tidens tecken: Grabstern

Jag har vid tidigare tillfällen skrivit om Grabstern, fenomenet där hipsters och vanliga grabbar möts i ett socialt accepterat kärleksförhållande till brudar och bärs, tatueringar och (snarare än du tror) tumringar. Bevisen är redan många men vad gör väl några till.

Annons

På Twitter häromveckan släppte Johan Wirfält nyheten att Rasmus Wingårdh startat en porrblogg. Wingårdh står som ni vet bakom samarbetet Project NN07 men kom i denna stund ut som en fullfjädrad Grabster. ”Varför ska jag hymla med att jag både gillar att designa skönt ingångna klädesplagg och goa porrbilder, liksom” skulle ett påhittat citat kunna låta. Autenciteten är väl inte helt bekräftad men eftersom jag skriver på nätet spelar det ju ingen roll.

Som ett privat korståg har jag också i linje med denna tidens strömning sedan ett antal år publicerat ett PSCCHHTT! framåt helgen varje vecka. Ju referensigare desto bättre. Det började med den grabbiga anekdoten om en väns bekant som i telefon knäppt upp en öl och sagt det där var ljudet av helgens första öl (följt av imaginära hajfajvs får man förmoda), och sedan dess har jag fått med mig ett flertal personer som i kommentarsfält eller mms delar med sig av pscchhtt-bilder till mig. Kanske lite tidigt att kalla det folkrörelse men jag ser en enorm möjlighet till expansion här på Café, här är ju mest grabbar. Säga vad man vill om lilla fröken hemlig, men någon öldrickare verkar hon inte vara.

Pscchhtt:et kan en smula långsökt liknas vid ett Almedalskt dj-battle: ett sätt att visa här är jag, jag är med.

Mot den bakgrunden (inklusive den medvetna stavningen av hajfajv) var det med stor glädje och belåtenhet jag upptäckte följande bild, då jag nåtts av nyheten att Alex Schulman lagt ner sin pappablogg och kollar igenom vad han skrivit. Under rubriken ”Jag har klippt allt…” ser jag detta:

Självaste Schulmeistern publicerar ett foto av sin kalla öl där han sitter och tar igen sig efter det berömda välförättade värvet. Nu avslutar han inte inlägget med PSCCHHTT! men passningen är ju uppenbar – Hurtig, jag är med på tåget, jag spelar ”Take On Me” med AHA i Almedalen, säger han.

Nu har ni lärt er en mängd nya saker: Grabstern är här för att stanna, Pscchhtt:et koloniserar vidare – en bloggplattform och medieman i taget, och jag är lite speciell men ganska trevlig när man träffar mig.

Hur knyter man ihop den här grabbiga sportbagen då? Såhär förstås:

IMG_1460

Bild från igår, om ni lyssnar riktigt noga kan ni höra det så tydligt att det känns som om ni får ett litet ölstänk i örat: ljudet av helgens första öl. PSCCHHTT!

Annons
6 Kommentarer
Annons