Det är en modeblogg

Det är en modeblogg

Det är en modeblogg

Johan Hurtig Wagrell skriver om mode... och sånt.

Dagens modedilemma – lagom snabba solglasögon

Johan Hurtig Wagrell  |  Publicerad 2020-04-08 14:11  |  Lästid: 2 minuter

Jag håller på med träningsprogrammet 16 weeks of hell (minus 10 kilo på 11 veckor tackar som frågar) så detta med dagens outfit är inte så spektakulärt just nu. Det är olika typer av träningskläder hela dagen. Mycket tights. Looken varierar mellan “barn i kalasbyxor”, “låtsaswoke gymhipster” och (när jag har helsvart) “kille som precis börjat på teaterkurs och är kanske lite för entusiastisk”. I ärlighetens namn finns förstås samtliga personer i mig. Så hav tålamod med mig till den 9 maj då jag är färdig – och förhoppningsvis så tight att jag går till Ica i bar överkropp.

Kan hursomhelst berätta lite om dagens outfit, för det är ju så att det ändå är strålande tider för den som tränar mycket men ändå vill lägga orimliga mängder pengar på kläder. Jag har ett par brungröna tights från Nike x Undercover-samarbetet, tröja med massa hål i (det ska vara så) OCH vindjacka från franska (och löjligt dyra) löparmärket Satisfy. Det är liksom så dyrt att man vid 40% rea kan börja fundera på köp. På fötterna har jag en precis lagom klumpig modell från Hoka One One. Googla “hoka one one tor ultra low wp jp olive” så ser du. Sammantaget en lagom snabb och lagom modegrads-outfit att träna (och blogga i).

Problemet är att det är strålande solsken. Wohoo, tänker man förstås, myz med sol. Men då vill man givetvis ha solglasögon, så jag plockade fram mina svarta Marvin från Supreme SS19 och traskade iväg. Och det blev inte bra. Läsaren gör nog klokt i att påminna sig om nu att detta är en plats där vi tillåter oss att vara aningen mer anala med detaljer än genomsnittet. För grejen var att de där solglasögonen är väldigt o-träniga. De passar till vanliga kläder, till ickefunktionskläder. Därför skaver det lite att ha dem till min gymmiga outfit. Ett mer passande val hade varit full on välvt plexi-visir i regnbågsfärgat spegelglas som fästs på huvudet med gummiband – snabbast ever – men där vill jag inte heller vara (även om det faktiskt är en tydlig trend). Så det luriga är att hitta coola solglasögon som är precis lagom snabba, på samma sätt som att mina träningskläder är lagom träniga. Hallå alla varumärken, vi har en lucka i marknaden!

Ett alternativ kan vara District Visions pilot-aktiga modell Nagata, som dock kostar 250 dollar plus frakt och tull och såna grejer. Snygga är de i alla fall! ELLER: har mitt gymmande kostat min modefingertoppskänsla? Har jag tränat bort mitt perfekta stilgehör? Kan jag inte tänka mig.

Blade runner möter Runners World.
Dela på Facebook
Tweeta