Det är en modeblogg

Det är en modeblogg

Det är en modeblogg

Johan Hurtig Wagrell skriver om mode... och sånt.

Stilregler för den moderna mannen 1: Uppsydda jeans

Johan Hurtig Wagrell  |  Publicerad 2020-05-15 09:25  |  Lästid: < 1 minut

Titta! Ett nytt format! Jag tänkte passa på att utnyttja denna PLATTFORM som jag har tilldelats och leverera lite uppdaterade stilregler. Sist någon hittade på en ny stilregel var typ på 1800-talet när någon sa ”don’t wear brown into town”, vilket kanske inte känns superaktuellt idag. (Jag menar, brunt är ju värsta innefärgen.) Nåväl, jag börjar i det väldigt lilla och med att outa mig själv. Något av det värsta jag vet är när man syr upp jeans och skräddaren använder helt vanlig raksöm. Jaja, det kanske knappt syns men KÄNSLAN. Titta på bilden, det ser ju helt fjuttigt ut. Problemet är både sömmen (inte många skräddare som kör med chainstitch, men kolla med Second Sunrise!) och kanske framförallt att det blir så jämnt och perfekt liksom. Den tvättade, bearbetade originalsömmen har ju veck och ojämnheter och färgskiftningar, den lever. Den jag har på mina jeans är jämn och platt och ful. Den ÄCKLAR MIG! Så helt enkelt, undvik detta.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar