Det är en modeblogg

Det är en modeblogg

Det är en modeblogg

Johan Hurtig Wagrell skriver om mode... och sånt.

Arbitrage against the machine (förlåt)

Johan Hurtig Wagrell  |  Publicerad 2020-05-19 16:54  |  Lästid: < 1 minut

Jag surfade in på briljanta webshoppen End och du kan inte ana vad som hände sen! Jag möttes av bilden ovan med helt löjligt låga priser på Visvim-kläder. Ojojoj! Jag hann dra mig till minnes lektionerna på Handelshögskolan när vi fick lära oss om arbitrage, alltså att utnyttja att en vara säljs på två marknader för olika pris. Man köper då exempelvis en aktie, ELLER en japansk t-shirt med handmålat tryck, och säljer den vidare direkt till ett högre pris, och tjänar således storkovan. Hann tjäna otroligt mycket i tanken och faktiskt börja investera pengarna, innan jag klickade mig vidare och såg att de (givetvis) korrigerat prismärkningen i god tid innan varukorgen. Synd.

Sjung vackert i skorrande strängar, sjung vackert om Visvimkläder ändå.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-05-19 16:54