Det är en modeblogg

Det är en modeblogg

Det är en modeblogg

Johan Hurtig Wagrell skriver om mode... och sånt.

Sommarens it-plagg och oväntad stilinspiration

Johan Hurtig Wagrell  |  Publicerad 2020-06-04 14:36  |  Lästid: 2 minuter

Vi samkörde Mors Dag med releasefesten för min nya sommarskjorta. Otroligt smart. Skjortan är kortärmad, från Our Legacy, sitter perfekt slappt och är gjord i mjukt terry-liknande material. Denna kalaskombo skedde på utmärkta kvarterskrogen (inte vårt kvarter dock) Agnes på Norra Agnegatan. ”Man beställer champagne och spädgrisen direkt, så kan man välja bland resten sen”, som jag sa HELT OIRONISKT när vår bordsgranne frågade vad vi hade fått in. De har jättemycket annat bra också, det är bara att jag aldrig lyckats komma runt den ugnsövernattade kultingen. Rekommendation påredära således.

Ej i bild: uppäten spädgris

Kortärmad skjorta var ju grejen redan förra och förrförra sommaren, men då var det mer mönster, rayon, Magnum P.I. som var nyckelord. Jag hade till och med ett skämt som funkade när jag hade mönstrad skjorta: Nu är jag bara ett par pilotglasögon ifrån att se exakt ut som Günther.

Hursomhelst, denna säsong är det mer 60-talsmjukis man ska sikta på. Torr och inrutad akademiker eller salaryman som slappnar av en smula på semestern. En sån man som fnyser åt t-shirt, ”det är ett underplagg”, och som har en favoritbourbon. Lite också en James Bond-typ-agent, som kanske symboliserar ett uppbrott från ekorrhjulet, vad vet jag. Jag har i alla fall tittat drömskt på serien The Marvelous Mrs. Maisel (också rekommendation!) och i synnerhet på pappa Abe under semesteravsnitten i Catskills. För då lägger Abe bort de tunga tweedkavajerna från vardagen och trippar runt i kortärmade skjortor och polo shirts, gjorda av mjuka och gissningsvis nyuppfunna syntetmaterial. I sommar lär vi av Abe! Även om jag mest får höra att jag är lik Kristove i Robinson.

Mustaschen! Drinken! Armhåret!
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-06-04 14:36